Følg Kiwa Norge

Skaden som trengte svenskehjelp

Nyhet   •   jun 02, 2016 08:45 CEST

Skadeanalysen av en eksosmanifold utført av Inspecta førte til videre samarbeid over landegrensen og utstrakt hjelp for kunden, Dresser-Rand.

Det var tidligere i år at Dresser-Rand tok kontakt med Inspecta Norge for å få undersøkt eksosmanifolder som hadde feil. Skadeanalysen ble utført ved avdelingen i Sarpsborg og årsaken til feilen ble oppdaget, men likevel var man ikke helt i mål.

- Vi ble kontaktet av kunden for å se om vi kunne bistå ytterligere med å inspisere og kontrollere produksjonen av nye sveiseforbindelser basert på det som ble avdekket i skadeanalysen. I og med at produksjonen av de nye manifoldene skulle utføres i Sveige tok vi kontakt med våre kolleger i Gøteborg, sier avdelingsleder i Inspecta, Per Nossen.

Fikk testet videre

Kunden var godt fornøyd med løsningen og kunne fortsette arbeidet med å teste sveis i en nyprodusert eksoskollekter.

- Da det ble kartlagt sprekker i utstyret, satte vi i gang med produksjonen av en ny. Dermed var det viktig for oss at vi fikk kyndig hjelp for å forsikre oss om at dette ikke ville oppstå igjen, sier Jørn Thomas Hansen, SCM Team Leader i Dresser-Rand.

Skandinavisk samarbeid

Skandinavisk samarbeid er ikke ukjent for Inspecta Norges kunder, og med flere eksperter på tvers av landene medfører det i stor grad at kundene blir ivaretatt for de mangler og feil som skal undersøkes.

- Det var helt tydelig at Inspecta kunne bistå oss videre i denne prosessen, selv om det medførte at sveiseprøver måtte utføres i Sverige. I tillegg innebar dette kort leveringstid og i løpet av noen få uker, noe som var veldig bra for oss, fortsetter Hansen som er godt fornøyd med det svensk-norske samarbeidet.

Om Dresser-Rand

Dresser-Rand er en global leverandør av roterende utstyr og løsninger til olje-, gass-, petrokjemisk, energi og prosessindustri.