Følg Kiwa Norge

Statkraft velger Inspecta

Nyhet   •   okt 13, 2015 13:41 CEST

Statkraft er en av Inspectas største kunder innenfor kran- og løftesegmentet, og har i en årrekke brukt selskapet til 3. parts kontroller ved sine vindmølleparker.

Ved Statkrafts anlegg på Smøla gjennomgår alle de 68 vindmøllene årlige kontroller. For de ansatte ved vindmølleparken er sikkerhet og grundige rapporter nøkkelen til en trygg jobbhverdag.

- Vi som ferdes i området og som til stadighet jobber i vindmøllene er avhengig av person- og løfteutstyret vårt. Dette er en del av vårt daglige arbeid, som i tillegg omfatter både stiger, heis og ikke minst kranutstyr, sier vedlikeholdsleder PGMVS i Statkraft, Andreas Rokstad.

- Statkraft bruker blant annet hengestillas som festes i toppen med vaiere som brukes når vi reparerer vingene. Vi er avhengig av at dette er kontrollert og sjekket for feil og mangler. Videre skal alt evakueringsutstyr kontrolleres, og det er viktig at vi vet at dette fungerer ved nødstilfeller, sier Rokstad.

En sikker kontrollør

Inspecta er godkjent og sertifisert innenfor samtlige fagområder der det er krav til sakkyndig kontroll i henhold til Forskrift 2011-12-06 nr. 1357 Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, Kapittel 13, Arbeidsutstyr med krav om sakkyndig kontroll.

- Inspecta har kjennskap til forskriftene og har lang erfaring. De ansatte utfører en skikkelig jobb og tar sikkerheten vår på alvor. Vi har definert hva som skal kontrolleres og har en god dialog også når de er on-site, sier Rokstad.

- De ansatte i Inspecta er nøye med gjennomgangen av utstyret og melder tidlig fra om det skulle dukke opp funn som vi må gjøre noe med der og da. Selskapet scorer veldig høyt på dokumentasjon, noe som er svært viktig for oss, legger Rokstad til.

40-års lang erfaring

Årskontroll av løfteredskaper som brukes av operasjonelt personale skal kontrolleres i henhold til Arbeidstilsynets regelverk.

- Inspecta er en sakkyndig virksomhet for alle kategorier innenfor kran- og løfteredskaper. Det er viktig at våre kunder føler seg sikre på at det vi leverer gir en trygghet også for deres personell. Utstyret skal være sikkert og man skal ha kontroll på tilstanden til enhver tid, sier Marius Clausen, avdelingsleder i Inspecta Oslo, og legger til:

- Våre ansatte har lang erfaring og gjennomfører kontroller av ca. 150 vindmøller i året fordelt på 8 parker i hele Norge. Dette har vi gjort siden 2004. Med så lang erfaring kan vi kalle oss eksperter innenfor kontroll av arbeidsredskap på vindmøller.

Du kan lese mer om Statkrafts vindmøllepark på Smøla, HER